Sportvoeding

Sportvoeding, welke is nou goed?

Het is vaak voor veel mensen al lastig om dagelijks normaal te eten. Er is zoveel verschillende sportvoeding waardoor het lastig is te bepalen welke voeding nu de goede is. Dit is voor mensen die sporten nog moeilijker. Er zijn veel verschillende sporten en de een is nog intensiever dan de andere. Daarbij is de juiste voeding van nog groter belang.

Als je al sporter een goede prestatie wil leveren zul je daar de juiste combinatie in sportvoeding bij moeten eten. Ook wil je als sporter snel herstellen na intensieve lichaamsbeweging, met zo min mogelijk klachten. Als je namelijk wel veel klachten hebt na het sporten, wordt het de dagen erna nog veel moeilijker om goed te kunnen presteren. Daarom moet je zorgen voor een goed uitgebalanceerd voedingspatroon. Maar hoe weet je nu wat de juiste voeding is bij een bepaalde sport.

 Voedingsstoffen die in ieder geval van groot belang zijn bij het sporten zijn:

vinkje groen kd supplementen Maltodextrine van KD SupplementenVetten

vinkje groen kd supplementen Maltodextrine van KD SupplementenKoolhydraten

vinkje groen kd supplementen Maltodextrine van KD SupplementenWater

vinkje groen kd supplementen Maltodextrine van KD SupplementenMineralen

vinkje groen kd supplementen Maltodextrine van KD SupplementenEiwitten

vinkje groen kd supplementen Maltodextrine van KD SupplementenVitaminen

 

Na het Sporten weer snel herstellen

Voor alle soorten sporten heb je speciale sportvoeding. Je kunt hierbij denken aan duursporten zoals ; hardlopen, lange afstand schaatsen, wielrennen en krachtsporten zoals; bodybuilding, speerwerpen, sprinten enzovoorts. De stof die voor de meeste energie zorgt zijn de koolhydraten. Deze is bij iedere sport erg belangrijk. Om na het sporten snel weer te herstellen en weer een goede spieropbouw te krijgen zijn de eiwitten onmisbaar.

De trainingen bij duursporten duren over het algemeen allemaal erg lang. Er wordt dus ook enorm veel energie verbruikt tijdens deze trainingen. Het lichaam haalt zijn voedingsstoffen voor deze trainingen uit de voorraden in de spieren en uit de vetzuren. Om deze trainingen vol te houden zijn er dus extra vetten en koolhydraten nodig.

Wanneer de omgezette koolhydraten op zijn in het lichaam, zal deze een beroep gaan doen op de eiwitten. De koolhydraten vetbranding is op zijn hoogst tijdens zeer intensieve inspanning. Terwijl de vetverbranding hierbij juist laag is. Als je minder intensieve inspanning hebt is dit juist andersom. Koolhydraten zijn een betere brandstof dan dat vet dat is. Als je langer dan 1,5 uur traint is het belangrijk om je koolhydraten aan te vullen. Daarnaast is het belangrijk om eiwitten te nemen voor het herstel van je lichaam en je spieropbouw.

Verbeteren de sportsupplementen de sportprestaties..

Bij spelsporten ligt dit weer net anders. Ober het algemeen trainen deze sporters minder lang, maar zal de intensiteit erg verschillen van hoge inspanning tot een bepaald rustmoment. Duursporters verbruiken meer energie dan spelsporters. Voor deze sport haalt het lichaam zijn behoefte vooral uit de spierweefsels en minder uit de vetzuren. Een spelsporter moet dus extra koolhydraten halen uit zijn sportvoeding.

Bij krachttraining is de trainingsduur kort, maar heel erg intensief. Het lichaam haalt hierbij nog meer energie uit de spierweefsels. Deze sporters hebben voornamelijk behoefte aan extra koolhydraten, maar nog meer aan extra eiwitten na de training. Omdat deze zorgen voor het herstel van het lichaam en de spieropbouw.

Nu denken veel mensen die sporten dat sportsupplementen hun sportprestaties kunnen verbeteren. Dit is uiteraard gedeeltelijk waar, maar sportvoeding is nog meer dan alleen dat. Je hebt verschillende lagen is de sportvoeding: de basisvoeding, de sportvoeding en de supplementen. 

De Basis van Sportvoeding moet goed zijn!

De basisvoeding is van enorm groot belang. Wanneer deze niet goed is, heeft de rest ook minder nut. Het is erg belangrijk dat de basisvoeding goed gevarieerd is. Er moeten genoeg koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen gegeten worden. De vetinname moet daarentegen juist weer beperkt worden.

Bij de sportspecifieke sportvoeding is het belangrijk om na te gaan hoe de sport beoefend wordt. Daarbij is de duur van de trainingen belangrijk. De plaats en de omstandigheden van de training spelen ook een grote rol.

Als laatste zijn er de supplementen. Welke supplementen heeft een sporter nou nodig om zijn prestaties te verbeteren.. Dat is waar wij in gespecialiseerd zijn. Bij ons vind je alle supplementen die bij de verschillende sporten nodig zijn om je prestaties te kunnen verbeteren. En de supplementen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat je na een training of activiteit weer zo snel en goed mogelijk herstelt.

Op onze site zijn veel supplementen te verkrijgen. Je kunt hierbij denken aan; maltodextrine, eiwitten en creatine. Ook verkopen wij sportdranken die zorgen voor goede prestaties en uitdrogen tegengaan.

KDSWEBSHOPBUTTON