Maltodextrine

Maltodextrine, welke sporter gebruikt het..

Maltodextrine is een voedingscomponent dat veel gebruikt wordt door atleten en bodybuilders. Het heeft weinig tot geen bijwerkingen en is daarom zo geliefd onder de sporters. Het zorgt ervoor dat de prestaties van sporters verhogen. Vooral bij sporten en oefeningen waar veel spiermassa bij nodig is. Dit ingredient zorgt voor opbouw van spiermassa. Ook gaat het verzuring van de spieren tijdens het sporten tegen.

Betere sportprestaties

Deze voedingssupplement is een koolhydraat. Het helpt personen om betere prestaties te leveren. Sporters kunnen het hiermee langer volhouden en ze kunnen beter zware inspanningen leveren. Ondanks dat het een koolhydraat is wordt het snel opgenomen. Vaak wordt maltodextrine aan dranken toegevoegd.

Op die manier kunnen sporters snel tijdens zware inspanning deze stof binnenkrijgen. Dat gaat makkelijk door het op te drinken. Het is een goede bron van energie voor sporters. Het zorgt ervoor dat belangrijke stoffen snel in het spierweefsel worden opgenomen. Dat is belangrijk dat dat op peil blijft tijdens zwaar of langdurig sporten.

Maltodextrine is heel makkelijk te verteren. Het is afgeleid van maïszetmeel. Als eerste wordt het zetmeel aan de kook gebracht. Daarna worden in kleinere porties de zuren en enzymen toegevoegd. Dat is te vergelijken met het proces zoals het in het lichaam ook gebeurt. Wanneer er koolhydraten worden verteerd. Oplosbare vezels zijn ook belangrijk bij het afvallen. Meestal worden er geen vitaminen of smaakstoffen toegevoegd.

restpausre

Voor elke bodybuilder

Vergeleken bij dextrose is maltodextrine een stuk minder zoet. Het is het belangrijkste ingredient om gewicht te krijgen en is dus erg raadzaam voor mensen die meer spiermassa en gewicht willen krijgen voor hun sport. Veel van dit soort supplementen hebben erg veel calorieën.

Ze zorgen ervoor mensen meer gewicht en spiermassa krijgen zonder dat ze daarvoor meer moeten eten. De meeste sporters zullen hierbij juist minder voedsel tot zich nemen. Op deze manier krijgen ze deze stof binnen zonder teveel te hoeven eten.

Maltodextrine ziet eruit als wit poeder. De smaak van deze stof is erg neutraal. Wat handig is, is dat je het met heel veel vloeistoffen kunt mengen. Maltodextrine bevat daarentegen vet, maar wel kan het zorgen dat een sporter uren langer meer energie heeft.

Veel sporters nemen dan als maaltijd voor hun sport twee bollen eiwitpoeder gemengd met maltodextrin. Dit zorgt voor voldoende energie tijdens het sporten. En zij zullen daardoor geen hongergevoel krijgen.

Bodybuilders voegen maltodextrine toe aan hun eetschema in de ophopende fase. Hoewel maltodextrine zelf geen vet bevat kan het in combinatie met andere voedingsstoffen wel leiden tot een gewichtstoename. Maar dat geldt ook voor de toename van spierweefsel.

Doordat het enzymatische proces wordt vertraagd worden koolhydraten trager omgezet in energie waardoor sporters het dus veel langer kunnen volhouden.

krachttraining-2

Wat is nou een goede combinatie..

Malto kan het beste gemengd worden met water of een vruchtensap. Dit kan bijvoorbeeld met een shaker of een mixer. Ongeveer 50 gram is de beste hoeveelheid om te vermengen. Maltodextrine kan ook gemengd worden met eiwitpoeder.

Maltodextrine kan de werking van dit ingredient ook verbeteren en de eiwitpoeder zorgt daarnaast voor een betere smaak. Als je 50 gram maltodextrine neemt krijg je ongeveer 190 kalorieen. Daarvan zijn 47 gram koolhydraten en minder dan 2 gram daarvan is vet en eiwit.

Wanneer je aan duursport doet is het belangrijk om maltodextrine ongeveer een half uur voor aanvang te beginnen met het mengsel op te drinken. Ook tijdens en na de training moet je dit voortzetten. Bij bodybuilding geldt hetzelfde voor en tijdens de training.

Na de training moet er ook een hoeveelheid water met eiwitpoeder gedronken worden. Wanneer je het moet drinken voor de gewichtstoename, moet je maltodextrin drinken tussen de maaltijden door.

Hier volgen nog even alle voordelen van maltodextrine op een rijtje

*Het is 100% koolhydraten

*Zorgt voor een beter uithoudingsvermogen

*Zorgt ervoor dat andere supplementen beter opgenomen worden

*Er zit een neutrale smaak aan

*Het kan zeer makkelijk verteerd worden

*Zorgt ervoor dat het lichaam korter de tijd nodig heeft om te herstellen

*Het is gemakkelijk met veel vloeistoffen te mengen

 

 

KDSWEBSHOPBUTTON